Különböző nunchakutípusok

A villáskulcs-nunchaku

                   

Ebben a fejezetben azt nézzük meg, hogy miként lehet 2 db villáskulcsot egészen hatékony nunchakuvá átalakítani. A következő kellékek szükségesek hozzá (a hagyományos nunchaku csak a méretarányok összehasonlítása végett lett odahelyezve):

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

A villáskulcsok láncos összekötésével egy erős, nagy csapáshosszú, gyorsan mozgó, ezért viszonylag hatékony fegyver keletkezett, amely még kés ellen is képes megvédeni minket.

Láthatjuk azt is, hogy a villáskulcsok keresztmetszeti profilja nem kör alakú vagy oktogonális, tehát ha ütéskor a villáskulcs éle csapódik be, akkor még nagyobb károkat fog okozni, illetve közelharc esetén a villák miatt hatékonyan szúrni is tudunk. A villáskulcs-nunchaku azonban gyakorlatlan "felhasználó" kezeiben garantáltan önveszélyes, több okból:

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

Szóval, kezdők inkább még ne is foglalkozzanak a villáskulcs-nunchakuval, hanem előtte legalább középszintig gyakorolják ki a hagyományos nunchaku-technikákat. Legvégül nézzünk meg egy kis technikai demonstrációt, amely 3 videóból áll: