Különböző nunchakutípusok

A gumi-nunchaku

                   

Az Interneten néztem ki ezt a viszonylag ritka típust, mert gumiból nem nagyon készítenek nunchakukat, igaz, hozzá hasonló gumibotot annál többet. A csomag megérkezése után derült ki, hogy a gumi-nunchaku voltaképpen az általam jól ismert taiwani nunchakugyártó cég egyik produktuma...

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

...a sokat szídott lötyögős-csapágyas megoldással, amellyel nekem oly sok gondom akadt:

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

A gumi-nunchaku sárkányos rajzai rendkívül tetszetősek, bár gyanítom, hogy tartós használat esetén hamar le fognak kopni, illetve éppily lendületesen büdösek a nunchaku gumiszárai, ráadásul a használat első óráiban szénfekete színben kegyetlenül fognak is. További érdekes adalék, hogy a gumi-nunchaku kemény földre való leejtéskor mókásan tud pattogni.

 

A kb. 2 mm vastagságú gumianyag alatt acél anyagú és cső keresztmetszetű nunchakuszárak lapulnak, amelyek miatt a fegyver egy kissé nehezebb az átlagos, fából készült, csapágyas nunchakuknál, ám ez még nem kóros mértékű, azaz dinamikus vezetése ennek ellenére is kellemes.

 

A fegyverről alkotott általános benyomásom alapjában véve jó lenne, ha nem kellene beleszámolni az előzőleg említett, gyenge minőségű csapágyfoglalatot, amely a fegyver pörgetésekor gyanús, zizegő hangot ad ki, illetve a magam részéről dinamikai szempontból már hozzászoktam a könnyebb, de legalább ilyen hatásos fa-nunchakukhoz.

 

Legvégül nézzünk meg egy kis technikai demonstrációt, amelyre túl sokat nem gyakoroltam, mert nem akartam túlságosan hozzászokni a gumi-nunchaku dinamikai vezetéséhez: