A nunchaku, mint sújtóeszköz

 

A nunchaku elsődleges ütőerejét a villámgyors lendítés során keletkezett elképesztő mozgási energia adja, amely a lendítési ív maximumán eléri a 150 km / óra sebességet. Egy rövid botütés talán még hárítható alkarral viszonylag sérülésmentesen, ám egy felgyorsított nunchaku ütése gyakorlatilag háríthatatlan azonnali komoly sérülés nélkül.

 

Természetesen a sújtás az ütések egy speciális fajtája. Jellegzetességei:

Nézzünk is meg egy saját demonstrációt egy dinnyén, amelynek külső és belső állaga viszonylag jól hasonlít egy emberi fejre. A választott ütés egy balkezes 11-5 irányú sújtóütés lesz.

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

A dinnye sújtóütését gyakorlás előzte meg, amely során labdát tettem a céltárgy helyére és azt ütöttem el a lehető legnagyobb erővel:

 

 

Ezt követően az első, dinnyére mért sújtóütés nem lett pontos, ám ez a pontatlanság a sújtóütések része, mert ahogy említettem, itt a behatoló erő a legfontosabb. Az ütés a dinnye alsó részét érte, ám ott villámgyorsan, akadálytalanul hatolt át, kitépve egy kis adag húst:

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

Ha ez az ütés az állkapcsot találja el, akkor teljesen letépi. Az is jól látható, hogy a dinnye részben keresztben is megrepedt. A következő ütés már nagyobb pontossággal történt és el is érte a kívánt eredményt:

 

 

A behatolás erejétől a dinnye több darabra robbant. Az erő akkora volt, hogy a dinnye "nem rúgott vissza", azaz a nunchaku szinte akadálytalanul haladt keresztben rajta. Ez emberi fejen garantált azonnali koponyatörés.

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

Ez a demonstráció kellő mértékben felhívja a figyelmet a nunchaku ön-, és másveszélyességi fokozatára, amely a hagyományos fegyverek között igen magas.