A nunchaku, mint pszichoeszköz

 

Szakmai véleményem szerint a nunchaku a hagyományos fegyverek tekintetében a leghatásosabb "pszichofegyver". Hiszen sokféle utcai fegyverrel találkozhatunk: kés, vipera, tomfa, baseball ütő, bot, stb., ám rendkívül gyors mozgási energia és ebből következően rendkívül mozgékony ütőerő tekintetében egyik sem veszi fel vele a versenyt.

Az utcai harcot egyébként is az esetek döntő többségében magukból kikelt agyatlanok szokták megvívni, akiknek nincs komoly harcművészeti tapasztalatuk, következésképpen bár például lehetséges a rövid botot mesteri módon kezelni, végül az átlag "felhasználó" úgyis csak csapkodni fog vele. (Pontosan ezért nem elterjedt harci eszköz a nunchaku az utcán: intelligencia és gyakorlat kell a kezeléséhez, másként súlyosan önveszélyes.)

 

Mivel az egyértelmű cél a támadás elhárítása olyan módon, hogy a támadó ne sérüljön meg, kézenfekvő, hogy konkrét csata helyett a nunchaku szakértője mintegy felmutatja meglévő tudását, ezáltal próbálván meg "lebeszélni" a támadót eredeti szándékáról. (Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tegyünk feljelentést, de legalább nem történt sérülés és a törvény főként ez alapján mérlegel.) Ugyanis ezután ki akarná lejátszani a meccset?

 

 

Nem hiszem, hogy bárki is hajlandó volna merő vagányságból belenyúlni ebbe a darálógépbe. Igen, pontosan így működik a nunchaku, mint pszichoeszköz. Apropó, és nemcsak 1 ember ellen hatásos...