Alkarblokkolásos nunchaku-védekezés

 

Egyes iskolák a nunchaku kezelésénél megemlítik ezt a védekezési lehetőséget is:

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu

 

Ekkor a nunchakut (állítólag) ütés-, vagy rúgásblokkoló eszközként is használhatjuk. Ne felejtsük el ezt a lehetőséget, bár ezzel kapcsolatos szakmai véleményem a következő:

 

alapjában véve a nunchaku eredeti, jukon-bu tartásából vagy éppen még tiszteletadó pozícióból is gyors az a mozdulat, amelyből ide a fegyvert áthelyezhetjük:

 

 

www.nunchaku-nunchakuiskola.hu - Jegyezzük meg!

 

Bár lehetséges, de mégis taktikai tévedés a nunchakut olyan technikában használni, amely nem tartozik eredeti funkcionalitásához éppúgy, ahogy egy kanalat is sokféle dologra használhatunk, de leghitelesebb alkalmazása mégis leves evésekor történik.

 

Egy nunchakuval –annak gyors kinyitása után-, még gyorsabban ütni kell, még pedig sokszor. Ez utcai támadás esetén aktív (visszatámadó), pszichológiailag rendkívül rémisztő lehet, amellyel jelentős mértékben növelhetjük túlélési esélyeinket (vagy éppen mások túlélési esélyeit). Könnyen belátható, hogy a fenti, blokkolásos védekezés:

Az alkarblokkolás helyett ajánlanék egy sokkal praktikusabb, jobban kezelhető és gyorsabb visszatámadási lehetőséget nyújtó nunchakus védekezési módot. Ám ez csakis személyes edzés során érhető el.