A nunchaku vásárlása, beszerzése

 

A nunchaku mostanában (2016) hiánycikk a magyar piacon, mert az egyik legnagyobb sportszerforgalmazó megszüntette importját Taiwanról. Ezzel sokat nem veszítettünk, mert kegyetlenül rossz volt a taiwani nunchakuk fémmechanikája, emiatt viszont nagyjából havonta egyszer felteszik nekem azt a kérdést, hogy hol lehet akkor vásárolni.

 

Nos, néhány helyen még mindig fellelhető a taiwani konstrukció, illetve néhány egészen silány kínai változat is piacra került valami egészen horribilis áron. A magam részéről -hála Istennek-, én már megtaláltam magyar nunchakugyártómat, én más nunchakut már nem használok (csakis rövid, tapasztalati célokból). A nunchakugyártó neve Beke Gábor, elérhetőségei:

A rendeléseket tehát itt lehet leadni. Mivel Gábor többféle nunchakut, illetve más (hagyományos) fegyvereket is gyárt (értsd: tomfa, bokken, stb., és ebből következően egyedi igényeket is kielégít), javaslatom a következő. Aki "klasszikus" harci nunchakut kíván magának, az kérje:

 

zárt csapágyas, 7 láncszemes, 30 centiméteres (balról az 1.)

 

A méret azt jelenti, hogy a fa aljától a fém csapágyház tetejéig 30 centiméter. Ez a méret nagyjából azonos a taiwani nunchakuk hosszméretével, amelyek nunchakuvezetési szempontból nagyon jók voltak, csak a nyitott csapágyas fémmechanikájuk nem bírta a keményebb terhelést.

 

http://www.nunchaku-nunchakuiskola.hu - Beke-féle nunchakuk

 

Érdemes kipróbálni:

 

zárt csapágyas, 9 láncszemes, 30 centiméteres (balról az 1.)

 

A freestyle-technikákhoz kiváló:

 

perselyes, 9 láncszemes (balról a 3.)

 

Érdemes a további változatokat is kipróbálni (a mini (8 colos) és köteles nunchaku: balról a 2. és 4.).

 

Ez itt nem fizetett reklám, vagy más üzleti megállapodás eredménye, csupán már meguntam mindenkinek ugyanazt válaszolni. Vásárlási kérdésre ezen fejezet linkjét fogom válaszolni.